Ga direct naar de inhoud.

Artikelen 2019

Waarheen? (9-11)

Verleden week benadrukten we wat belangrijk is voor elk liefhebber met ambitie, zowel beginner, gelouterde prof en alles daartussen. En dat is?

Lees meer: Waarheen? (9-11)

Van hero tot zero (18-10)

Nee, ik heb het niet over Nederlanders die ‘vanwege inversie’ bij snikheet weer wachten met lossen tot het nog warmer wordt.

 

Lees meer: Van hero tot zero (18-10)

´Straffe toeren´ (21/9)

-Met jongen moet je vroeg gaan rijden.

-Je moet ze veelvuldig lappen.

-Ze moeten eerst wel weg trekken.

 

Lees meer: ´Straffe toeren´ (21/9)

Wat een jaar voor Ad Schaerlaeckens (5/)

De combinatie Maegh-AS staat voor de broers Maegh, schoonbroer Roger de Vrij en Ad Schaerlaeckens.  Ze spelen al jaren een hoofdrol in Federatie ZAV, maar wat ze dit jaar allemaal klaar speelden is ongezien.

Lees meer: Wat een jaar voor Ad Schaerlaeckens (5/)

Geleerd of bevestigd (4/9)

Wat was het enkele weekends koud in april. Met een snijdende tegenwind op de koop toe. Een weekend was het zo bar dat we zelfs niet mee durfden doen uit angst voor conditieverlies. Maar wat bleek?

Lees meer: Geleerd of bevestigd (4/9)

Nostalgie (16/8)

Als ik voor deze krant aan het schrijven ben, of mijn site aan het bijwerken, heb ik veelal muziek op staan. Als dan de kleinkinderen op bezoek zijn zou je moeten zien hoe die kijken bij het aanhoren van ‘mijn’ muziek.

Lees meer: Nostalgie (16/8)

Je moet het wel zien (15/8)

Ook hier veel jongen weg en daarmee behoor ik tot de grote hoop.

Liefhebbers met weinig verliezen zijn er, maar het zijn uitzonderingen.

 

Lees meer: Je moet het wel zien (15/8)

De psyche van de melker (18/7)

‘Jij had psycholoog moeten worden’, zegt Willem wel eens. Hij kan niet weten dat ik inderdaad ook psychologie heb gestudeerd en er geen tik van overgehouden heb. Maar een heeeel klein beetje mensenkennis is me inderdaad niet vreemd.

Lees meer: De psyche van de melker (18/7)

Louis Stabel and son, all round champions from Holland

Unfortunately the future of our sport does not look good. Every year there are fewer fanciers and fewer clubs. And consequently fewer birds in the races.

Lees meer: Louis Stabel and son, all round champions from Holland

Misvattingen (15/7)

Die merel in de tuin bleef maar terugkomen. Mijn vrouw echter zei dat het een lijster was, vrouwen spreek je best niet tegen, dus ‘dan maar een lijster’. Ik kende het beestje omdat het een halve staart miste

Lees meer: Misvattingen (15/7)

Alle resultaten 2019 tot heden (21/6)

De combinatie staat voor Victor en Willie Maegh, schoonbroer Roger de Vrij (Rijkevorsel) en Ad Schaerlaeckens bij onze lezers wel bekend.

Lees meer: Alle resultaten 2019 tot heden (21/6)

kris kras (15/6)

Dhr. T Oosterhout had een verloren gegane jonge duif opgegeven, dus wij er naar toe. In een tuin waar geen eind aan kwam stonden fraaie duivenhokken en helemaal achteraan een gebouwtje dat voor de letters leek.

Lees meer: kris kras (15/6)

Het ijzer smeden (05/6)

Dat wordt 3 en soms zelfs 4 dagen per week (!’) naar het ziekenhuis annex Revalidatiecentrum hoorde ik van de specialist. Om te leren leven waarmee moeilijk te leven valt.

Lees meer: Het ijzer smeden (05/6)

In deze tijd (14/5)

Wat was het barslecht weer in het weekend van 4 en 5 mei. De KBDB had wijselijk besloten dat op zaterdag niet gevlogen zou worden. Zondag zou beter zijn, of beter, iets minder slecht. En dat was ook zo.

Lees meer: In deze tijd (14/5)

Het voetbal achterna (2-5)

Veel duivenliefhebbers houden ook van voetbal. Daarom zal ik zeker de enige niet zijn die bewondering heeft voor Ronaldo. Wat een voetballer is me dat. Hij kostte ruim 100 miljoen maar voor dat geld heb je nog eens wat.

Lees meer: Het voetbal achterna (2-5)