Ga direct naar de inhoud.

Nederlandse artikelen 2016

Dwaze wereld (28 dec)

Er zijn weinig momenten die me zo droef stemmen als de jaarwisseling.

-Goede voornemens?

-Mensen die je het beste wensen?

-Politici die een betere wereld beloven?

Ik krijg er steeds meer moeite mee.

Lees meer: Dwaze wereld (28 dec)

Memories (part one of two) Dec 21st

"Counting sheep" is probably the oldest sleeping advice on earth. I did it differently. When I could not sleep in my younger years I counted birds.

 

Lees meer: Memories (part one of two) Dec 21st

Weer voorbij (21 dec)

2016 was me het jaar wel. Bijna had ik toch wel 2006 geschreven want wat gaat het snel. Als ik zeg dat het een bewogen jaar was druk ik me eufemistisch uit. Hoogtepunten (of is het dieptepunten?), waren de ‘dopingtoestanden’ en dat weekend met dat bloedhete weer.

Lees meer: Weer voorbij (21 dec)

Nederlander in Duitsland tweede bezoek (10 dec)

Wat was het mooi weer dat laatste weekend van september. Dus de fietsen in de Caddy met deze keer als bestemming Duitsland, meer bepaald Xanten.

Lees meer: Nederlander in Duitsland tweede bezoek (10 dec)

Nederlander in Duitsland (eerste bezoek) 6 dec

Het forum was ‘diep’ in Duitsland, een gespecialiseerde dierenarts en ik waren de hoofdrolspelers. Voor de ‘duivendokter’ was het een thuiswedstrijd, ik was minder gelukkig met de afstand, dus werd gekozen voor "de vlieger" en dat heb ik geweten.

 

Lees meer: Nederlander in Duitsland (eerste bezoek) 6 dec

Uit de oude doos

Prestaties Kees Bosua heeft op zijn site een item ‘oude rommel’. Heb zelf ook wat verzameld. Nou ja, rommel? Alleen prijzen per tiental.

 

Lees meer: Uit de oude doos

Van de hak op de tak (22 nov)

Ik woon pal op de Belgische grens, mijn zoon woont al helemaal in België en ook mijn vrouw is een Belske.

Lees meer: Van de hak op de tak (22 nov)

Mijn vriend de Eskimo (16 nov)

Ineens stond hij op de stoep. Mijn vriend de Eskimo. Hij parkeerde zijn arrenslee, overhandigde me een knots van een ijstaart en viel meteen met de deur in huis: Hij had gehoord dat 'wij hier' met duiven spelen, dat leek hem een merkwaardige bezigheid en wilde er meer van weten.

Lees meer: Mijn vriend de Eskimo (16 nov)

Krabbels in deze tijd (14 nov)

Krabbels in deze tijd

 

De winter komt er aan en daarmee een tijd voor bezinning. Vooral als het seizoen niet aan de verwachtingen voldeed stellen mensen zich vragen. En dat is per definitie de meerderheid.

Lees meer: Krabbels in deze tijd (14 nov)

In gesprekt met Maarten Huijsmans (7 nov)

Een jongeman die kwam, zag en overwon.

Vandaag stellen we een heel speciaal iemand aan U voor. Wie de beste duiven heeft van Nederland of België is een vraag die niemand kan beantwoorden.

Lees meer: In gesprekt met Maarten Huijsmans (7 nov)

Wel of niet dood (deel 2 en slot 2 nov)

Vervolg deel 1.

HOFKENS

De slager uit Merksplas woonde op enkele kilometers van mij. En hij speelde meer dan voortreffelijk, dat moet gezegd. Van 70 tot 600 kilometer, van april tot oktober was hij in de 70-er jaren de te kloppen man.

Lees meer: Wel of niet dood (deel 2 en slot 2 nov)

Wel of niet dood (deel 1, 28 okt)

Kurt Cobain is al weer jaren dood. Morsdood. Om een of andere reden heeft hij zich naar de andere wereld geschoten. Zijn naam zegt U niets? Dat is geen verontrustend hiaat in Uw kennis. Het gaat er om dat hij dood is.

Lees meer: Wel of niet dood (deel 1, 28 okt)

In de herfst (18 oktober)

In deze tijd staan nogal wat hokken leeg. De duiven zitten in een buitenvolière en komen heel de winter niet los. Of dit een goede methode is?

Lees meer: In de herfst (18 oktober)

Rick en ik (12 okt)

Waarom koos je er in ‘s hemelsnaam voor stukjes te schrijven? vraagt men me wel eens. Vragen als deze beschouw ik als dom en domme vragen antwoorden doe ik altijd met frisse tegenzin.

Lees meer: Rick en ik (12 okt)

September and October (9 oct)

Een op zijn zachtst gezegd tumultueus duivenseizoen is afgesloten. Want tumultueus was het en daarvoor was vooral het weer verantwoordelijk. Of moeten we zeggen het veranderend klimaat?

Lees meer: September and October (9 oct)